Vakantieperiode DivaCats

  • 27 mei t/m 5 juli
  • 11 t/m 19 augustus
  • 23 september t/m 10 oktober

Ik zal in die periode niet beschikbaar zijn om uw kat(ten) te trimmen. Uiteraard kunt u voor het maken van een afspraak gewoon een mail sturen.

De optimale behandeling is afhankelijk van het kattenras en van haar vacht (langharig, half-langharig en kortharig). Zo heeft iedere kat zijn specifieke behandeling. Hieronder staat een korte uitleg van de verschillende mogelijkheden. Mocht u vragen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen. Voor de trimbeurt begint, knip ik als eerste altijd de nageltjes van uw kat voor onze eigen veiligheid. Dan gaan we beginnen met de trimbeurt.

 

Scheren:

De kat wordt geschoren als de kat zich niet laat plukken, echt teveel klitten heeft of vervilt is. De kat wordt niet geheel geschoren. Het kopje en de poten en staart worden gekamd en bijgeknipt. Als de kat een vervilte vacht heeft doet alles pijn, aaien, wassen, zelfs lopen is pijnlijk. Na een verantwoorde scheerbeurt zal de kat duidelijk opknappen. Wijsheid in het voorkomen van klitten is de kat om de 4-6 maanden te laten scheren.

 

De kortharige kat ontwollen:

De kortharige kat verhaart het meest in huis. We kunnen ze een handje helpen door ze in de rui-periode te ontwollen. Hierdoor hebben ze minder last van haarballen en jeuk van losse haren. En minder losse haren in de kattenvacht betekent ook voor u minder haren in huis en op uw kleding. De kat zelf zal er een mooie gezonde glanzende vacht aan overhouden. We raden aan om deze behandeling minimaal 1 keer in de 3-6 maanden te laten uitvoeren.

 

Plukken-ontwollen:

Meestal wordt dit gedaan bij langharige / halflangharige katten. Bij het plukken of ook wel ontwollen genoemd trekken we de losse dode haren van de ondervacht eruit. Als u dit regelmatig laat doen, zal de kat minder snel klitten krijgen en zal de vacht mooier glanzen. Bovendien zullen er minder haren in huis en op uw kleding achter blijven. Als u dit 1 keer in de 3 maanden laat doen, moet dit zeker voldoende zijn.

Copyright © 2024 Diva Cats. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.