Vakantieperiode DivaCats

  • 27 mei t/m 5 juli
  • 11 t/m 19 augustus
  • 23 september t/m 10 oktober

Ik zal in die periode niet beschikbaar zijn om uw kat(ten) te trimmen. Uiteraard kunt u voor het maken van een afspraak gewoon een mail sturen.

Niet alleen voor honden maar ook voor uw kat is de vachtverzorging erg belangrijk. Het is belangrijk uw kat met enige regelmaat te borstelen of kammen. Dit is beter voor uw kat en er zijn minder kattenharen in huis. Dat op zich is prettig voor de mensen die in meer of mindere mate last hebben van een kattenharen allergie. Hoe vaak u uw kat moet kammen en met welke materialen de kat moet worden gekamd is afhankelijk van, het ras, de leeftijd, de dichtheid, lengte en structuur van de vacht, de leefomgeving en in hoeverre de kat zich zelf verzorgd. Het beste advies kunt hier voor krijgen bij uw katten trimsalon.

 

Bij langharige katten neemt de vachtverzorging het meeste tijd in beslag. De dikke, weelderige vacht klit erg snel waardoor vervilting kan ontstaan. De klitten die bij een kat ontstaan kunnen als zeer pijnlijk worden beschouwd en dienen dan ook ten alle tijden worden voorkomen. De langharige kat dient dan ook zeker driemaal per week tot dagelijks geborsteld te worden.

 

Let er bij het uitzoeken van een borstel en kam op dat de tanden niet scherp zijn. Vooral borstelen op zachtere delen zoals de buik en tussen de poten verdienen extra aandacht. Verder is het aan te raden om de langharige kat vier tot vijf keer per jaar te laten trimmen en/of plukken bij een trimsalon.

 

Ook voor halflangharige katten is regelmatige vachtverzorging nodig. De halflangharige kat heeft een stuk minder onderwol (minder dan bijvoorbeeld de Pers), maar dat neemt niet weg dat er klitten kunnen ontstaan. Een tot twee keer in de week kammen volstaat vaak voor deze katten. In de ruiperiodes (in het voor- en najaar), is een dagelijkse borstelbeurt en een regelmatige trimbeurt aan te raden.

 

De Europese Korthaar of wel de Huis-Tuin-Keuken kat: Deze katten vinden een borstelbeurt veelal erg fijn, maar het is soms ook een noodzakelijke aangelegenheid. Wanneer de kat jong is kan de kortharige kat bijvoorbeeld zijn eigen vacht nog geheel zelf onderhouden. Het is sowieso verstandig om in de ruiperioden (in het voor- en najaar) uw kat eens in de week te borstelen. Dit voorkomt het veelvuldig braken van vervelende haarballen. En natuurlijk minder losse haren in uw huis en op uw kleding.

Copyright © 2024 Diva Cats. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.